Ciulama de ciuperci

ciulama cu ciuperci


Ingrediente:

- 250 - 300 g ciuperci proaspete Champion
- 1 lingura de unt
- 200 ml lapte
- 2 linguri faina
- 3 linguri ulei
- sare
- piper

ciulama cu ciuperci


Mod de preparare

- curatam ciupercile le taiem feliute si le punem intr-o cratita, punem apa cat sa nu depasesca cantitatea lor si le punem la fiert cu putina sare, le dam in 2 clocote si le dam deoparte. Cu un spumoci le scoatem pe o farfurie, zeama o pastram pentru mai tarziu.
- intr-o oala mai micuta pe care o punem la foc mic, facem un sos alb, din unt, lapte sare si piper si dam deoparte.
- ne aranjam oalele pe aragaz, sa avem pregatite: oala cu sosul alb, oala cu zeama de la ciuperci si ciupercile scurse
- intr-o alta oala curata, punem pe foc la incins cu uleiul, luam o lingura de lemn si adaugam cele 2 linguri de faina si amestecam rapid, cu un polonic adaugam zeama de la ciuperci treptat, mestecam, adaugam iar un polonic de zeama (textura sosului rezultat trebuie sa fie ca de maioneza), pana terminam zeama, apoi adaugam si sosul alb, mestecam iar si ultima data adaugam ciupercile. Dregem de sare si piper, mai lasam 3-5 min la fiert, mestecand din cand in cand si gata.


ciulama cu ciuperci

 - se serveste calda cu mamaliguta:)


ciulama cu ciuperci

ciulama cu ciuperci

ciulama cu ciuperci


Pofta buna!

Comentarii